Skip to Content

Bringme en Schindler willen een automatische conciërge in elk gebouw

Het Leuvens technologiebedrijf Bringme gaat samenwerken met de internationale liftenbouwer Schindler. Het doel: elk residentieel gebouw voorzien van een geconnecteerde Bringme Box die zich 24/7 ontfermt over post, e-commerce pakketjes en boodschappen. Op die manier willen beide bedrijven een antwoord bieden op de exponentiële toestroom van online bestellingen en boodschappen in gebouwen. De unieke samenwerking is het bewijs van geloof in de visie en het groeipotentieel van het Belgische Bringme, dat hiermee een belangrijke stap zet in zijn verdere internationalisering. 

Commercieel partnership

Het Belgische technologiebedrijf Bringme gaat een unieke samenwerking aan met Schindler: het is één van de zeldzame keren in de 143-jarige geschiedenis dat de internationale liftenbouwer een product verdeelt dat niet van eigen makelij is. Met het partnership reageren de twee bedrijven op veranderende noden in de residentiële markt. Meer en meer ontwikkelaars en architecten beseffen dat de klassieke brievenbus totaal voorbijgestreefd is en bewoners dagelijks opzadelt met problemen. Zo missen bewoners vaak hun pakketje doordat ze niet thuis zijn, en moeten ze vervolgens langs het postkantoor om hun pakketjes op te halen of om een miskoop te retourneren. Minstens even vervelend zijn koeriers die hopeloos op zoek zijn naar manieren om hun leveringen achter te laten waardoor andere bewoners lastiggevallen worden en koeriers ongevraagd ronddwalen in gemeenschappelijke delen van het gebouw. En de pakketjes? Die worden vaak ongevraagd achtergelaten bij de buren of in de inkomruimte van het gebouw: onveilig en daarnaast ook een inbreuk op de privacy van de bewoners.

Slim én veilig

“We zien deze evolutie al een tijdje maar tot op vandaag worden er vooral appartementsgebouwen neergezet die hier totaal geen rekening mee houden. Het gevolg is een gebrek aan veiligheid, rommelige inkomsthallen en een algemeen gebrek aan comfort voor de bewoners. Met deze samenwerking maken we daar een einde aan,” zegt Annick Martin, CEO Schindler Benelux. “Door de Bringme Box te voorzien in de nabijheid van onze liften  bieden we een totaaloplossing voor residentiële gebouwen. Van bij de toegang van het gebouw zorgt een slim en veilig systeem voor een nieuwe bewonerservaring waarbij onze basiswaarden comfort, veiligheid en service centraal staan.”

De samenwerking tussen Bringme en Schindler.

Bringme voorziet via zijn slimme box een geautomatiseerde conciërgedienst die voor de bewoners pakketjes kan ontvangen, aftekenen en bewaren, maar ook retourneren en verzenden. Bringme faciliteert ook dienstverlening aan huis zoals droogkuis en je kan er bijvoorbeeld ook je sleutel voor de poetsvrouw in klaarleggen, enz. Het slimme geconnecteerde netwerk dat ontstaat als Bringme en Schindler hun technologieën combineren, verhoogt het comfort én de veiligheid voor alle bewoners. Zij zullen voor iedere leverancier en bezoeker afzonderlijk kunnen bepalen wanneer ze het gebouw mogen betreden en welke delen van het gebouw dan toegankelijk zijn. Zo moet iemand die een pakketje komt leveren enkel in het sas zijn, terwijl bijvoorbeeld de loodgieter enkel toegang krijgt tot de ondergrondse berging en de verdieping van het gebouw waar hij de herstelling moet uitvoeren.

Alles-in-één huissleutel

De eerste plek waar de nieuwe gecombineerde technologie uitgerold wordt is de ‘Twist’, een residentiële toren in de vooruitstrevende Leuvense stadswijk Tweewaters. Bewoners openen er de toegangsdeur, hun brievenbus, pakketvakken én hun voordeur met één digitale sleutel (‘one key access’). Ook de lift gaat vanzelf naar de juiste verdieping. De tijd van sukkelen met pakketjes en sleutelbossen is met andere woorden voorgoed voorbij.

Internationale ambities op grote schaal

Voor Bringme maakt de samenwerking deel uit van zijn groeistrategie waarin internationalisering en opschaling centraal staan. Vandaag zijn er in meer dan 750 bedrijven en gebouwen Bringme Boxen geïnstalleerd. De samenwerking met Schindler zal in een eerste fase worden uitgerold in België, Nederland en Luxemburg. Jo Vandebergh, CEO van Bringme: “De samenwerking met Schindler kadert perfect in onze groeistrategie. Om nóg sneller op te schalen hebben we internationale betrouwbare partners nodig. Wij zijn daarom bijzonder gelukkig met Schindler, een topbedrijf dat de markt en de tijdsgeest perfect begrijpt en tot actie overgaat."

Over Schindler

Schindler is een beursgenoteerd Zwitsers bedrijf dat sinds 1874 actief is in meer dan 100 landen en met meer dan 60000 medewerkers in dienst.  Het is een globale speler die liften, roltrappen en rolpaden  ontwikkelt, installeert, onderhoud en moderniseert. 

Het bedrijf pakt regelmatig uit met innovatieve oplossingen waarbij veiligheid, comfort, efficientie , betrouwbaarheid, energie & milieu prioritair zijn.

www.schindler.com

Contacteer ons
Judith Vaernewyck FINN PR
Tim Driesen Bringme
Judith Vaernewyck FINN PR
Tim Driesen Bringme
Over BRINGME

Bringme is een Belgisch technologiebedrijf dat de manier waarop we dingen verzenden en ontvangen voorgoed verandert. Dat doet het aan de hand van een netwerk van slimme boxen die gekoppeld zijn aan een mobiele app. Via het door Bringme ontwikkelde Last Inch Operating System (LIOS) is het mogelijk om altijd iets te ontvangen, verzenden, retourneren, uit te lenen of te delen.

De Box functioneert als een mini logistieke hub waardoor bedrijven de logistieke processen van medewerkers en leveranciers volledig geautomatiseerd kunnen laten verlopen.  Koeriers kunnen zowel privé als zakelijke pakketjes in de Box afleveren, medewerkers kunnen ook via de Box hun e-commerce bestelling retourneren, collega’s kunnen dingen overhandigen aan elkaar,… 

In residentiële gebouwen fungeert de Box als de brievenbus 2.0 waarmee zelfs minder courante afvalfracties zoals e-waste, spaarlampen, batterijen ed opgehaald kunnen worden.

Het netwerk van Bringme Boxen breidt zich razendsnel uit over België, Nederland, Luxemburg en Groot-Brittannië. Bij honderden bedrijven, appartementen, ziekenhuizen en schoolcampussen maken mensen gebruik van dit Belgische product.

www.bringme.com

jo.vandebergh@bringme.com - Chief Enabling Officer
liesbet.creemers@bringme.com - Chief Operating Officer
tim.driesen@bringme.com - Creative Director

BRINGME
Bondgenotenlaan 138
3000 Leuven